Hva gjør du når du vil klage på et lån?

klage på et lån

Har du noen gang opplevd at du ønsker å klage på et lån du har fått innvilget og som du nå er ved å nedbetale? Er du misfornøyd med gjennomføringen av avtalen mellom deg og kreditor? Noen ganger skjer det at den låneavtalen du har inngått ikke blir som du har tenkt og da kan det være greit å vite hvordan du skal gå frem for å klage på et lån.

Har du tatt alle forhåndsregler?

Før du kommer så langt at du vil klage på et lån, så finnes det forhåndsregler du kan ta for å unngå akkurat denne situasjonen. Du burde stille deg følgende spørsmål eller ha følgende ting på plass innen du inngår en låneavtale med banken:

  • Er rådene du får riktig for deg?
  • Vær sikker på at du låner lurt
  • Sjekk at du får det beste lånet

Det er Forbrukerrådet som har utformet disse rådene og felles for hva de forskjellige punktene krever er at du setter deg inn i det du er i gang med å gjennomføre. Som i dette tilfellet er å ta opp et lån. Når du tar kontakt med en bank for å forhøre deg om hvilke lånemuligheter du har, må du forsikre deg om at rådene du får av bankrådgiveren er riktig for deg. Undersøk grundig det tilbudet du får opp mot egen økonomi for å være sikker på at dette er noe du faktisk har råd til – en bankrådgiver er en selger for bankens produkter på lik linje med andre selgere som ønsker å selge et produkt.

I forhold til å være sikker på at du låner lurt, trekker Forbrukerrådet frem at lån burde være forbeholdt for eksempel bolig og at forbruk helst skal finansieres av oppsparte penger. Er du likevel i en situasjon hvor du ikke ser noen annen utvei enn å ta opp et forbrukslån, så finnes det sider som LoanScouter, som trygt og oversiktlig samler de beste forbrukslånene på en side, slik at du enklere kan ta et trygt og godt valg for deg selv. Dette er også måten du kan sjekke at du får det beste lånet – ved å undersøke der hvor forskjellige lånetilbud sammenlignes.

klage på et lån

Du står i en situasjon hvor du vil klage

Har det gått så langt og du har havnet i den kinkige situasjonen hvor du ønsker å klage på et lån, så kan du gå frem på følgende måte: Først skal du sikre at banken ikke har levert i tråd med den avtalen du har bundet deg til. Det må ha forekommet et faktisk brudd. I følge Forbrukerrådet kan dette være uautoriserte trekk fra kontoen din, feil renteberegning eller manglende fraråding. Hvis du er sikker på din sak, så skal du først klage til banken. Dette skal være en skriftlig klage. Hvis du ikke kommer noen vei med dette, så skal du klage til Finansklagenemnda. De vil hjelpe deg på best mulig måte for at du skal få gjennomslag for klagen din.

Finansklagenemnda er et bransjebasert klageorgan som behandler klagesaker mot banker, forsikringsselskap, inkassoselskap, og andre finansselskap, hvis hovedoppgave er å løse tvister.
Andreas Linde
Skrevet av
LoanScouter > Nyheter > Hva gjør du når du vil klage på et lån?